Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις για μεταμόσχευση μαλλιών

Μετά τη μεταμόσχευση θα χρειαστώ φάρμακα;

 

Με την ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης μαλλιών, θα χρειαστεί να πάρετε αντιβίωση για μόλις τρεις ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρειαστεί κορτιζόνη και παυσίπονα για λίγες ημέρες.

Πώς μετράτε τις τρίχες προτού εμφυτευτούν;

 

Μόλις αφαιρέσουμε τις τρίχες από την δότρια περιοχή, το έμπειρο νοσηλευτικό μας προσωπικό τις μετράει μέσα από ένα μικροσκόπιο.

Μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές μετά την μεταμόσχευση μαλλιών;

 

Οι περισσότεροι ασθενείς δεν εμφανίζουν επιπλοκές. Σε ορισμένες περιστάσεις, έχει παρουσιαστεί κεφαλαλγία, οίδημα, κνησμός ή ευαισθησία στην περιοχή όπου έγινε η εμφύτευση. Τότε, θα χρειαστεί να λάβετε φάρμακα με τη συνταγή που θα πάρετε από τον γιατρό μας.
 

Πόσο βαθιά εισχωρούν τα μοσχεύματα;

 

Το βάθος των μοσχευμάτων φτάνει περίπου τα 4 με 5 mm.
 

Η μεταμόσχευση θα επηρεάσει τα μαλλιά που ήδη έχω;

 

Η τεχνική που χρησιμοποιούμε (DHI Direct) εξασφαλίζει την προσεγμένη και ασφαλή τοποθέτηση των μοσχευμάτων σε συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μην επηρεαστούν ούτε τα ίδια τα μοσχεύματα ούτε οι υπάρχουσες τρίχες. Έτσι, προλαμβάνεται και η απώλεια μαλλιών από σοκ (shock loss).

Πώς επιλέγεται η κατεύθυνση που θα εισχωρήσει το μόσχευμα;

 

Τα μοσχεύματα συνηθίζεται να εισχωρούν με κλίση ανάλογη των υπόλοιπων τριχών. Για τη σωστή κατεύθυνση, το βάθος, την κλίση και μια απόλυτα φυσική εμφάνιση φροντίζει το DHI implanter.
 

Αφού γίνει η μεταμόσχευση μαλλιών, είναι απαραίτητο να πάρω κάποιο ειδικό σαμπουάν;

 

Μόλις ολοκληρώσετε τη θεραπεία σας, σας προτείνουμε να επιλέξετε κάποιο από τα προϊόντα της σειράς DHI, όπως το DHI Extra Mild Shampoo, που φροντίζει και δυναμώνει τα μαλλιά, με βελτιωμένη σύνθεση και φυσικά συστατικά από τη Μεσόγειο

Πρέπει να περάσει συγκεκριμένος χρόνος από την αφαίρεση μέχρι την τοποθέτηση των μοσχευμάτων;

 

Καλό είναι να μην ξεπεραστούν οι 6 ώρες και η θερμοκρασία στην οποία φυλάσσονται τα τριχοθυλάκια ιδανικά να μην ξεπερνά τους τέσσερις βαθμούς Κελσίου.

Μπορώ να μειώσω την τριχόπτωση και ταυτόχρονα να δυναμώσω τα μαλλιά μου;

 

Η μέθοδος PRP ελαττώνει την τριχόπτωση, δυναμώνει τα μαλλιά που ήδη υπάρχουν, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει τα τριχοθυλάκια που δεν αναπτύσσουν τρίχες και ενισχύει όσα αναπτύσσουν μικρής διαμέτρου τρίχες (χνούδι). Όταν η συγκεκριμένη θεραπεία συνδυαστεί με θεραπεία μεταμόσχευσης μαλλιών, αναπτύσσει γρηγορότερα νέες τρίχες, δυναμώνει όσες υπάρχουν και επουλώνει καλύτερα την δότρια περιοχή.

Αν κάποιος πάσχει από διαβήτη μπορεί να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών;

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για διαβητικούς ασθενείς να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών, αρκεί να περάσουν από το στάδιο της διάγνωσης DSA και της εξέτασης από την ομάδα γιατρών της DHI, όπως ισχύει και για όλους τους ασθενείς.

Τι ποσοστό φύτρωσης φτάνει η τεχνική της DHI;

 

Έρευνες δείχνουν ότι η μεταμόσχευση μαλλιών DHI Direct ξεπερνάει το 90% σε ποσοστά φύτρωσης, συγκριτικά με τεχνικές όπως FUE και FUE Strip, που φτάνουν περίπου το 50%.
 

Πρέπει να περάσω από διάγνωση για να αρχίσω θεραπεία;

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας οργανισμός αναπτύσσει τριχόπτωση. Οι ειδικοί της DHI καταλήγουν στην σωστή για την δική σας περίπτωση θεραπεία, ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην συγκεκριμένη λογική αναπτύχθηκε και το προηγμένο σύστημα διάγνωσης της τριχόπτωσης DSA.

Πότε δε μπορεί να κάνει κάποιος μεταμόσχευση μαλλιών;
  • Η δότρια περιοχή δεν διαθέτει αρκετή ποσότητα τριχών
  • Ο ασθενής πάσχει από ασταθή λεύκη ή ψωρίαση
  • Η δότρια ή η λήπτρια περιοχή έχει μολυνθεί
  • Ο ασθενής πάσχει από υπέρταση ή γυροειδή αλωπεκία
Πώς σχεδιάζονται οι φαβορίτες;

 

Ανάλογα με τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου του ασθενή, και κυρίως τις γωνίες, σχεδιάζουμε με ακρίβεια και προσοχή τις φαβορίτες. Τις περισσότερες φορές, τοποθετούμε μονά ή διπλά μοσχεύματα για να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα, καθώς οι φαβορίτες είναι η συνέχεια της γραμμής των μαλλιών.

Θέλω να μάθω περισσότερα για το σύστημα διάγνωσης DSA.

 

Μια ειδική ομάδα επιστημόνων παγκοσμίου φήμης δημιούργησε το DSA, με σκοπό εξατομικευμένη διάγνωση με ακρίβεια για κάθε περίπτωση αλωπεκίας και τριχόπτωσης. Πρώτα γίνεται Ψυχολογική, Μαθηματική και Δερματολογική εξέταση και μετά το DHI Alopecia Test ο ασθενής αρχίζει την ανάλογη θεραπεία. Οι ειδικοί της DHI, (διοικητικό συμβούλιο, δερματολόγοι, πλαστικοί χειρούργοι, ψυχολόγοι και ενδοκρινολόγοι) λαμβάνουν μέρος στο κομμάτι της διάγνωσης, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κάθε ασθενής. Όλες οι διαδικασίες εκτελούνται υπό την επίβλεψη και έγκριση του επιστημονικού συμβουλίου του DHI Global Medical Group, που αποτελείται από διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς γιατρούς.

Από ποιον πραγματοποιούνται οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών στην DHI;

 

Σε κάθε κέντρο της DHI, οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών γίνονται από γιατρούς έμπειρους, εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους από την μοναδική Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών στον κόσμο (London Hair Restoration Training Academy).

Πώς σχεδιάζεται το hairline, ώστε να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσικό;

 

Το έμπειρο ιατρικό μας προσωπικό συνεργάζεται με τον ασθενή και σχεδιάζει προσεκτικά το hairline, κυματιστό ή σπαστό, ανάλογα με το στιλ που ταιριάζει καλύτερα στα χαρακτηριστικά του προσώπου του.
 

Οι τρίχες θα δυναμώσουν αν ξυριστώ;

Όταν ξυρίζουμε τα μαλλιά μας, στην πραγματικότητα δεν γίνονται ούτε πιο πυκνά, ούτε πιο δυνατά. Φαινομενικά, το ξύρισμα έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται περισσότερα, όμως μόλις το μήκος τους μεγαλώσει, δεν υπάρχει διαφορά.

Τρίχες από το σώμα εμφυτεύονται στο κεφάλι; Και αντίστροφα;

 

Η δότρια και λήπτρια περιοχή δεν είναι απαραίτητο να είναι από το ίδιο μέρος. Τρίχες από το σώμα είναι κατάλληλες για να χρησιμοποιηθούν ως μοσχεύματα στο κεφάλι. Το ίδιο ισχύει και στην αντίστροφη περίπτωση.

Πώς θα διατηρήσω και θα προστατεύσω τις εμφυτευμένες τρίχες;

 

Οι εμφυτευμένες τρίχες δεν πέφτουν ποτέ. Αν παρ’όλα αυτά επιθυμείτε ενδυνάμωση των μαλλιών σας, η Ιατρική Ομάδα της DHI, συνιστά Μινοξυδίλη ή θεραπεία PRP.
 

Στείλτε μας μήνυμα μέσω WhatsApp

Στείλτε μας μήνυμα μέσω WhatsApp