Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις για μεταμόσχευση μαλλιών

Υπάρχουν ορμόνες που σχετίζονται με την τριχόπτωση;

Ο Θυροειδής διαθέτει ορμόνες που επηρεάζουν την τριχοφυΐα, ενώ τα ανδρογόνα είναι οι κύριες ορμόνες που βοηθούν τα μαλλιά των ανδρών να αναπτυχθούν. Αντιθέτως, τα οιστρογόνα επηρεάζουν αρνητικά την εμφάνιση και ενδυνάμωσή τους.

Αν τα τριχοθυλάκια που θα χρησιμοποιηθούν είναι του σώματος, τότε πώς πραγματοποιείται η μεταμόσχευση μαλλιών στο κεφάλι;

 

Όταν ο ασθενής πάσχει από προχωρημένη τριχόπτωση και δεν αρκούν οι τρίχες από το πίσω μέρος της κεφαλής για να καλύψουν τη δότρια περιοχή, τότε χρησιμοποιούνται τριχοθυλάκια από το πρόσωπο ή και το σώμα. Σε περίπτωση που η δότρια περιοχή έχει ταλαιπωρηθεί από τις πολλές μεταμοσχεύσεις, (πράγμα που συμβαίνει με τις λιγότερο σύγχρονες τεχνικές FUE και FUT Strip), ακολουθείται η ίδια διαδικασία.
 

Τι παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν μετά τη μεταμόσχευση;

 

Έχει παρατηρηθεί ότι η τοπική αναισθησία, σε ένα ποσοστό 10% των ασθενών, έχει προκαλέσει ένα μικρό πρήξιμο στο μέτωπο, το οποίο όμως δεν προκαλεί πόνο και υποχωρεί μέσα σε 3 με 4 ημέρες μετά τη μεταμόσχευση. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, έχουν δημιουργηθεί μικρά κόκκινα στίγματα στην λήπτρια περιοχή, που συνήθως εμφανίζονται αρκετούς μήνες μετά τη θεραπεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασθενείς χρησιμοποιούν ένα ειδικό φαρμακευτικό σαμπουάν και μέσα σε 4 ημέρες, ο ερεθισμός έχει υποχωρήσει, αρκεί να μην χρησιμοποιήσουν κανένα άλλο προϊόν για τα μαλλιά.
 

Πώς διαφέρουν οι μαύρες και γκρίζες τρίχες;

 

Η μόνη διαφορά τους είναι το χρώμα. Και στις δύο περιπτώσεις, η μεταμόσχευση και ανάπτυξή τους γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη του σώματος που λειτουργούν καλύτερα ως δότριες περιοχές;

 

Όλες οι περιοχές του σώματος είναι κατάλληλες για δότριες, με πρώτη στη λίστα τα γένια και δεύτερη το στήθος, όπου τα τριχοθυλάκια φαίνεται να αναπτύσσονται πιο γρήγορα από άλλα μέρη του σώματος.

Πρέπει να έχω συνοδό για να μπορέσω να φύγω μετά τη μεταμόσχευση;

 

Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιον μαζί σας μετά τη θεραπεία, συνιστούμε όμως να αποφύγετε την οδήγηση.
 

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι κατάλληλο μόνο για εντελώς καραφλούς ή μπορεί να κάνει θεραπεία και κάποιος που έχει χάσει λίγα μαλλιά;

 

Η μεταμόσχευση μαλλιών ενδείκνυται για κάθε τύπο τριχόπτωσης. Για αποτελεσματική αντιμετώπιση, καλό είναι να προηγηθεί το τεστ διάγνωσης DSA, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη θεραπεία για την περίπτωσή σας.

Γίνεται να χρησιμοποιηθούν τριχοθυλάκια από άλλο άτομο;

 

Όχι, διότι για να γίνει η μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει η δότρια και λήπτρια περιοχή να έχουν το ίδιο γενετικό υλικό.
 

Μετά από πόσες μέρες μπορώ να κουρευτώ;

 

Στην DHI global αναφέρει: Hair dying should take place not earlier than 45 days after the session. Ενώ εδώ, αναφέρει χρήση νεσεσέρ και 30 ημέρες. Χρειαζόμαστε διευκρίνιση.

Οι ασθενείς μπορούν να κουρευτούν 15 μέρες μετά τη μεταμόσχευση ενώ μπορούν να κάνουν χρήση νεσεσέρ μετά από περίπου 30 μέρες.
 

Σε ποια ηλικία μπορώ να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών;

 

Οι ηλικίες των ασθενών που δεχόμαστε στην DHI, κυμαίνονται από 18 έως 65 χρονών.

Για την μεταμόσχευση μαλλιών χρειάζεται να έχει προηγηθεί ξύρισμα;

 

Με τα καινούργια πρωτόκολλα που εφαρμόζουμε στην DHI, η μεταμόσχευση μαλλιών είναι εφικτή είτε έχετε κουρευτεί είτε όχι, συνεπώς δεν χρειάζεται να έχετε ξυριστεί πριν την μεταμόσχευση, εκτός και αν το επιθυμείτε.

Οι τρίχες που έχουν εμφυτευτεί αναπτύσσονται όπως τα υπόλοιπα μαλλιά;

 

Ναι. Στην μεταμόσχευση μαλλιών χρησιμοποιούνται αποκλειστικά υγιή τριχοθυλάκια, τα οποία εκ γενετής τους αναπτύσσονται φυσιολογικά και δεν πέφτουν.
 

Η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών της DHI πονάει;

 

Αν θέλετε την πιο ανώδυνη Μεταμόσχευση Μαλλιών, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Οι μοντέρνες τεχνικές που χρησιμοποιούμε στην DHI είναι τόσο ανώδυνες, που πολλοί ασθενείς μας βλέπουν τηλεόραση, απολαμβάνουν ένα γεύμα ή… κοιμούνται!

Πώς γίνεται η μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική της DHI;

 

Στην διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών, χρησιμοποιούμε το DHI implanter, ένα ειδικό εργαλείο με διάμετρο έως 1 χιλιοστό, το οποίο εμφυτεύει τα τριχοθυλάκια στην λήπτρια περιοχή, ανώδυνα και χωρίς τομές.

Μετά από τι χρονικό διάστημα θα δω αποτελέσματα;

 

Μέσα σε μόλις 2 μήνες από τη μεταμόσχευση, θα αρχίσετε να βλέπετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας, ενώ σε 12 μήνες θα έχετε το τελικό αποτέλεσμα.
 

Ανησυχώ για μακροχρόνιες επιπλοκές από την τοπική αναισθησία.

 

Δεν χρειάζεται να φοβάστε, καθώς η τοπική αναισθησία που πραγματοποιούμε στις θεραπείες μας είναι ασφαλής και δεν φέρνει επιπλοκές.
 

Τα εργαλεία DHI για τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι μιας χρήσης;

 

Στην DHI ακολουθούμε αυστηρά πρωτόκολλα. Κάθε εργαλείο που χρησιμοποιούμε είναι ολοκαίνουργιο και με τη λήξη της θεραπείας το καταστρέφουμε, πολλές φορές μπροστά στους ασθενείς.

Πρέπει να προσέξω κάτι πριν από την μεταμόσχευση;

Η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών που χρησιμοποιούμε στην DHI, δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη προφύλαξη πριν από το ραντεβού σας. Το μόνο που είναι καλό να προσέξετε για να αποφύγετε πιθανή αιμορραγία, είναι να μην έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο αντιπηκτικό προϊόν τουλάχιστον 7 ημέρες πριν τη θεραπεία.

Τα εργαλεία DHI για τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι μεγάλα;

 

Το DHI implanter, το εργαλείο που χρησιμοποιούμε για την μεταμόσχευση μαλλιών στην DHI, έχει διάμετρο ίσης ή και μικρότερης του ενός χιλιοστού.
 

Μετά την μεταμόσχευση, πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να γυρίσω στην δουλειά μου;

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασιακή σας καθημερινότητα την επόμενη κιόλας ημέρα, με προσοχή να μην εκτεθείτε στον ήλιο. Για δραστηριότητες όπως η γυμναστική και το κολύμπι, καλό είναι να περιμένετε ένα 15νθήμερο και για έντονη γυμναστική γύρω στις τέσσερις εβδομάδες.

Στείλτε μας μήνυμα μέσω WhatsApp

Στείλτε μας μήνυμα μέσω WhatsApp