Βιολογικό Τεστ DNA

hair biology test

Βιολογικό Τεστ DNA

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Στις  22.05.2017 υπογράφηκε η συνεργασία μας με το τμήμα Ιστολογίας και Εμβρυολογίας και το τμήμα Ιστοπαθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ώστε να διενεργείται το Hair Biology DNA Testγια τους πελάτες μας. Η εξέταση των δειγμάτων γίνεται από το  εργαστήριο της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ.

vevaiosi

Τι είναι το Βιολογικό Τεστ Μαλλιών;

Hair  Biology DNA Test : μελέτη βλαστοκυττάρων στους θύλακες των τριχών για να αποσαφηνιστεί ο ρόλος τους στον κύκλο ζωής του θύλακα καθώς επίσης και να προσδιοριστεί αν το οξειδωτικό στρες συνδέεται με την μεταβολή τουDNA που ανιχνεύθηκε στους θύλακες των τριχών των ασθενών με ανδρογενετικου τύπου αλωπεκία. Ουσιαστικά η μελέτη του επιπέδου βλαβών του DNA και η συσχέτιση του με το οξειδωτικό στρες σε τριχοθυλάκια ασθενών με ανδρογενετική αλωπεκία. Σε αυτό το πλαίσιο, σε δείγματα δέρματος του τριχωτού της κεφαλής καθώς και σε στελέχη τριχών από τη δότρια και από τη λήπτρια περιοχή ασθενών και μαρτύρων (controls) γίνεται ανοσοϊστοχημική μελέτη των δεικτών γΗ2ΑΧ και 8-oxoGuanine. Το γΗ2ΑΧ είναι καθιερωμένος δείκτης για την ανάδειξη βλαβών DNA (συνδέεται με το γνωστό ψυχολογικό στρες), ενώ το 8-oxoGuanine αναδεικνύει βλάβες του DNA λόγω οξειδωτικού στρες. Απώτερος σκοπός αυτής της πιλοτικής και πρωτότυπης μελέτης είναι τα αποτελέσματα της να οδηγήσουν σε νέες πιθανές διαγνωστικές και θεραπευτικές εφαρμογές για την ανδρογενετική αλωπεκία.

Τι είναι το Οξειδωτικό Στρες;

Οξειδωτικό Στρες: αφορά σε μια διαταραχή μεταξύ της ισορροπίας της παραγωγής δραστικών μορφών οξυγόνου (δραστικές μορφές οξυγόνου: ελεύθερες ρίζες, ιόντα μόρια κτλ.) και της ικανότητας του βιολογικού συστήματος μας να αδρανοποιεί τα τοξικά αυτά μόρια και να επισκευάζει τις βλάβες που προκαλούν. Οι δραστικές μορφές οξυγόνου βλάπτουν όλα τα συστατικά του κυττάρου όπως πρωτεΐνες, λιπίδια αλλά και DNA. Με λίγα λόγια, αυξάνεται ο αριθμός των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας , οι οποίες ελεύθερες ρίζες επιτίθενται στα υγιή κύτταρα μας με σκοπό να το προσβάλουν. Κατά την διαδικασία αυτή προσβάλλονται και οι θύλακες των τριχών μας με αποτέλεσμα την απόπτωση τους. Για να μπορέσουμε να αναστρέψουμε αυτή την διαδικασία θα πρέπει να αυξήσουμε τις αντιοξειδωτικές ουσίες που υπάρχουν στον οργανισμό μας ώστε να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες. Ο τρόπος που γίνεται αυτό είναι μέσα από μια εξειδικευμένη διατροφή (θα εμπεριέχει τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες – με υψηλό ΟRAC που είναι η μονάδα μέτρησης των αντιοξειδωτικών ουσιών στις τροφές και σημαίνει Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC)) καθώς και συμπληρώματα διατροφής για τα μαλλιά.

Ποιούς αφορά το Βιολογικό Τεστ Μαλλιών;

Αφορά σε άντρες και γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας οι οποίοι είτε βρίσκονται στην φάση που είτε έχουν κάποια τριχόπτωση  και δεν ανήκουν ακόμη σε κάποια κλίμακα είτε βρίσκονται από την 1η έως και την 3η κλίμακα. 

Στείλτε μας μήνυμα μέσω WhatsApp

Στείλτε μας μήνυμα μέσω WhatsApp