FUT, FUE, DHI - Διαφορές στις τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών και κόστος

DHI Implanter

FUT, FUE, DHI - Διαφορές στις τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών και κόστος

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η αραίωση των μαλλιών μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε ένα άτομο, μπορεί να προκαλέσει στρες, άγχος και απώλεια αυτοεκτίμησης, κάνοντάς σας να αισθάνεστε ότι πρέπει να κάνατε κάτι για να διορθώσετε την κατάσταση. Το να κάνεις μια μεταμόσχευση μαλλιών σε εξευτελιστική τιμή μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για διάφορους λόγους. Πρώτον, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αφύσικο, μπορεί να έχει χαμηλό ποσοστό επιβίωσης των τριχοθυλακίων και ακόμα χειρότερα, μπορεί να γίνει τόση ζημιά στην περιοχή της δότριας, ώστε η διορθωτική χειρουργική επέμβαση να μην είναι δυνατή.

Είναι πολύ σημαντικό να πάρετε από την αρχή τη σωστή απόφαση για τη μεταμόσχευση των μαλλιών σας - να έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα και να προστατεύσετε την περιοχή της δότριας και της λήπτριας από τραυματισμό. Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε τη διαφορά μεταξύ των μεθόδων FUT, FUE και DHI και γιατί η DHI είναι πρώτη στη κατηγορία της από την άποψη της διαδικασίας, της ποιότητας και των αποτελεσμάτων που παράγει.

 

Αναλύοντας τις διαθέσιμες μεθόδους

Μια μεταμόσχευση μαλλιών περιλαμβάνει την εξαγωγή τριχοθυλακίων (από μια περιοχή σταθερής τριχοφυΐας) και την εμφύτευσή τους στην περιοχή αραίωσης. Τόσο η φάση της εξαγωγής όσο και η φάση της εμφύτευσης είναι εξίσου σημαντικές. Η βασική διαφορά μεταξύ των τεχνικών FUT και FUE είναι ο τρόπος με τον οποίο εξάγονται τα τριχοθυλάκια της δότριας. Εξηγούμε παρακάτω:

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUT (μεταμόσχευση τριχοθυλακίων ως μονάδες ) ή strip είναι μια παραδοσιακή τεχνική όπου αφαιρείται μια μακριά λεπτή λωρίδα του τριχωτού της κεφαλής, συνήθως από το κάτω μέρος στο πίσω μέρος του κεφαλιού.  Στη συνέχεια τα τριχοθυλάκια τεμαχίζονται σε μονάδες υπό μικροσκόπιο με χρήση νυστεριού.

strip

Tο σημείο του τριχωτού της κεφαλής από το σημείο όπου αφαιρέθηκε η λωρίδα ενώνεται με τη χρήση ράμματος. Είναι η φθηνότερη μορφή μεταμόσχευσης μαλλιών, καθώς η φάση εξαγωγής είναι ταχύτερη από τις εναλλακτικές τεχνικές, ωστόσο έχει ενα σοβαρό μειονέκτημα, αφήνει μια ουλή που είναι εμφανής όταν το κούρεμα είναι κοντό και  εάν είστε επιρρεπείς σε χηλοειδές ουλές, μπορεί να προκαλέσει μια πολύ εμφανή ουλή ακόμα και από μεγαλύτερη απόσταση.

fue

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction) είναι μια άλλη παραδοσιακή τεχνική όπου χρησιμοποιείται ένα ειδικό εργαλείο για να κάνει μια μικρή κυκλική τομή στο δέρμα γύρω από ένα θύλακα της τρίχας ή μια ομάδα τριχοθυλακίων, αφαιρώντας τα από το τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντας μια μικρή ανοικτή τρύπα.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι ο χειρούργος να έχει αρκετούς θύλακες για να καλύψει την περιοχή θεραπείας. Οι τρύπες επουλώνονται σε μικροσκοπικά λευκά σημάδια σε όλη την έκταση της δότριας περιοχής και μπορεί να μην εντοπίζονται ανάλογα με την ικανότητα του χειρουργού. Αυτά τα σημάδια επουλώνονται ταχύτερα και είναι λιγότερο ορατά από το FUT.

Η τεχνική της DHI αποτελεί την εξέλιξη της FUE καθότι χρησιμοποιούνται μικρότερα σε διάμετρο εργαλεία. Η εξαγωγή στη μεταμόσχευση μαλλιών DHI θα μπορούσε να αναφέρεται ως μικρο-FUE, καθώς δεν περιλαμβάνει κοπή δέρματος ασθενών και χρησιμοποιούνται εργαλεία punch με διάμετρο 1mm ή λιγότερο για την εξαγωγή των τριχοθυλακίων κατά μονάδες από τη δότρια περιοχή και δεν αφήνει κανένα ορατό σημάδι στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτή η ελάχιστα επεμβατική εξαγωγή DHI γίνεται πάντα από 100% πιστοποιημένο χειρούργο που εξασφαλίζει συνέπεια και υψηλή ποιότητα ακολουθώντας πάντα πιστά τα αυστηρά πρωτόκολλα του DHI Mediacal Group..

Only by doctors

Και στην τεχνικη FUT και στην FUE τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται με τον ίδιο τρόπο, δημιουργώντας τρύπες-υποδοχές στην λήπτρια περιοχή και τοποθετώντας τα τριχοθυλάκια με λαβίδες, επιτρέποντας μικρό έλεγχο στην γωνία, την κατεύθυνση και το βάθος. Η εμφύτεση πραγματοποιείται συνήθως από τεχνικούς-βοηθούς και όχι από γιατρούς. Αυτές οι τεχνικές εστιάζουν κυρίως στο πόσα τριχοθυλάκια θα εξαχθούν και δίνουν μικρή έως καθόλου σημασία στην επιβίωση των μοσχευμάτων, η οποία ειναι πολύ σημαντική.  

Με την τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών DHI κάθε τριχοθυλάκιο τοποθετείται ξεχωριστά και άμεσα στην πάσχουσα περιοχή με το DHI implanter, ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαλείο για εμφύτευση μαλλιών και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Με το DHI implanter, ο γιατρός μπορεί να ελέγχει πόσο βαθιά, με ποια κλίση και προς ποια κατεύθυνση τοποθετεί το κάθε μόσχευμα. Έτσι, οι νέες τρίχες δεν πέφτουν, τα μοσχεύματα ζουν περισσότερο και η τελική εμφάνιση είναι 100% φυσική. Η άμεση εμφύτευση των τριχοθυλακίων με το DHI implanter εξασφαλίζει εντελώς φυσική εμφάνιση, χωρίς τομές ή οπές υποδοχής στην πάσχουσα περιοχή.

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών DHI (Direct Hair Implantation) είναι μια δοκιμασμένη και τυποποιημένη μέθοδος, η οποία έχει τη καλύτερη δυνατή προσέγγιση σε κάθε βήμα της διαδικασίας για να εξασφαλίσει την μέγιστη άνεση του ασθενούς, χωρίς ουλές και 100% φυσικά αποτελέσματα. Εμείς, στην DHI Θεσσαλονίκης είμαστε τόσο σίγουροι για την τεχνική μας και εγγυόμαστε φυσικά αποτελέσματα.

 

Τι κάνει την τεχνική της DHI ανώτερη από τις άλλες τεχνικές;

1. Οι διαδικασίες γίνονται από έναν πιστοποιημένο γιατρό DHI και όχι από βοηθούς.

 • Η συνεχής εκπαίδευση και η πιστοποίηση μέσω της Ακαδημίας Αποκατάστασης της Τριχόπτωσης του Λονδίνου εξασφαλίζει συνέπεια και ποιότητα.

2. Η ελάχιστη επεξεργασία των τριχοθυλακίων οδηγεί σε υψηλό ποσοστό επιβίωσης

 • Επιτυγχάνουμε συνεχώς πάνω από 90% ποσοστό επιβίωσης, σε αντίθεση με τις άλλες τεχνικές στο χώρο της μεταμόσχευσης μαλλιών που κυμαίνονται μεταξύ 60-75%
 • Χρήση λιγότερων τριχοθυλακίων δότριας περιοχής
 • Αυτό είναι σημαντικό καθώς αξίζει να πληρώνετε μόνο για τα επιζώντα μαλλιά

3. Πατενταρισμένη τεχνική - η εξειδικευμένη μέθοδος μεταμόσχευσης τρίχας

 • Χωρίς νυστέρια
 • Χωρίς ράμματα
 • Χωρίς πόνο
 • Χωρίς ουλές
 • Σύντομος χρόνος αποκατάστασης (μπορεί ακόμα και να επιστρέψετε στην εργασία την επόμενη μέρα)

4. Χρήση HypothermosolTM

 • Ενώ τα τριχοθυλάκια είναι έξω από το σώμα του ασθενούς, διατηρούνται σε ειδικό συντηρητικό διάλυμα (HypothermosolTM) που χρησιμοποιείται συνήθως σε μεταμοσχεύσεις οργάνων. Αυτό είναι σημαντικό για τη εξασφάλιση του ποσοστού επιβίωσης των μαλλιών.
 • Η DHI Θεσσαλονίκης είναι η μοναδική κλινική αποκατάστασης μαλλιών στη Βόρεια Ελλάδα που χρησιμοποιεί  HypothermosolTM σε μεταμοσχεύσεις μαλλιών. 'Ετσι επιτυγχάνουμε ποσοστό επιβίωσης των τριχοθυλακίων έως και 100%.

5. ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ φυσικά αποτελέσματα

 • Η εμφύτευση των τριχοθυλακίων πραγματοποιείται με ένα ειδικό εργαλείο, το DHI Implanter, το οποίο επιτρέπει στον ειδικευμένο γιατρό της DHI να ελέγχει τη γωνία, την κατεύθυνση και το βάθος των εμφυτευμένων μαλλιών σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη τεχνική.
 • Τα αποτελέσματά σας είναι εγγυημένα φυσικά

 

Πόσο κοστίζει μια μεταμόσχευση μαλλιών;

Όταν πρόκειται για μεταμοσχεύσεις μαλλιών, πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι πρέπει να βασίζουν το κόστος για τον αριθμό μοσχευμάτων (τριχοθυλακίων) που πρόκειται να εξαχθούν και να εμφυτευθούν. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μοσχευμάτων, τόσο καλύτερη είναι η αξία για τα χρήματα; Λάθος. Οι παλαιότερες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών απαιτούν περισσότερα τριχοθυλάκια για την επίτευξη ικανοποιητικού αποτελέσματος. Η χρήση της σωστής τεχνικής επιτρέπει τη μικρότερη χρήση τριχοθυλακίων για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και περισσότερη φροντίδα για την περιοχή της δότριας ώστε να επιτραπεί μελλοντική μεταμόσχευση, εφόσον απαιτείται. Πολύ συχνά, παρατηρήσαμε ότι έρχονται ασθενείς στην DHI Θεσσαλονίκης μετά από μια αποτυχημένη μεταμόσχευση με ελάχιστη ή καμία επιλογή για αποκατάσταση, λόγω της ζημίας που προκλήθηκε ή της "υπερβολικής εξαγωγής" στη δότρια περιοχή.

Οι φτηνές μεταμοσχεύσεις μαλλιών μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για διάφορους λόγους. Μπορείτε να πάρετε μια χαμηλή τιμή ανά μόσχευμα, αλλά πιθανότατα θα έχετε ένα χαμηλό ποσοστό επιβίωσης των θυλακίων, έτσι αν για παράδειγμα έχετε ένα ποσοστό επιβίωσης 25-30%, τότε τελικά θα κάνετε μια πολύ δαπανηρή μεταμόσχευση μαλλιών. Η DHI Θεσσαλονίκης επιτυγχάνει συνεχώς πάνω από 90% ποσοστό επιβίωσης έναντι άλλων κλινικών που κυμαίνονται μεταξύ 60-75%.

Οι θεραπείες κατά της τριχόπτωσης στην DHI Θεσσαλονίκης ξεκινούν από 200€ και η μεταμόσχευση μαλλιών από 2.500€. Το ακριβές κόστος εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προσδοκίες του ασθενούς.

Εγκαταστάσεις και χώρος φροντίδας των ασθενών

Από τη στιγμή που αρχικά επικοινωνήσετε με την DHI Θεσσαλονίκης, μέχρι την ώρα που έχετε το τελευταίο ραντεβού παρακολούθησης, θα νιώσετε άνετα και σε καλά χέρια. Οι παροχές της DHI είναι υψηλού επιπέδου και η φροντίδα των ασθενών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών περιλαμβάνει:

 • Μια αρχική συζήτηση και διάγνωση τριχόπτωσης
 • Προ-επεμβατική συζήτηση
 • Μεταμόσχευση Μαλλιών
 • Ραντεβού επανεξέτασης σε 1 εβδομάδα, 1 μήνα και στη συνέχεια 3 μήνες, 6 μήνες και 12 μήνες μετά την επέμβαση.
 • Θα δείτε διαφορά σε 12 εβδομάδες με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ορατό σε 12 μήνες μετά την επέμβαση.

 

Διάρκεια της Επέμβασης

Η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει έως και 6-7 ώρες σε μία συνεδρία. Δουλεύουμε αποτελεσματικά, αλλά δεν βιαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την λεπτομερή εμφύτευση κάθε τρίχας, εξασφαλίζοντας φυσικό αποτέλεσμα.

 

Επόμενα βήματα

Η DHI είναι ειδική στην αποκατάσταση μαλλιών και έχει εμπειρία πάνω από 49 χρόνια. Όλες οι διαδικασίες εκτελούνται από έναν εξειδικευμένο πιστοποιημένο γιατρό DHI, πιστοποιημένο μέσω της Ακαδημίας Αποκατάστασης Μαλλιών του Λονδίνου. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό για την αποκατάσταση μαλλιών στην κλινική της DHI Θεσσαλονίκης.

Για να κλείσετε ένα ραντεβού για τη διάγνωση της τριχόπτωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

DHI Θεσσαλονίκη,
Αγίας Σοφίας 37, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 546 23
Email: info@dhithessaloniki.gr
Τηλ: 2310224693

Στείλτε μας μήνυμα μέσω WhatsApp

Στείλτε μας μήνυμα μέσω WhatsApp